Första spadtaget för Kalmarsundsverket

Bild

Tisdag den 30/8 blev en historisk dag när första spadtaget togs av vårt nya kretsloppsverk – Kalmarsundsverket. 

Vid ett event på byggplatsen på Södra Utmarken firades att vi nu kan börja bygga en av Kalmars viktigaste framtidssatsningar. På plats fanns cirka 70 gäster, alla med en relation till det stora samverkansprojektet.

- Idag är en stor dag. Vi har spadtag för att kunna bygga en av Kalmars viktigaste framtidssatsningar. Det känns fantastiskt, säger vd Thomas Bergfeldt.

Ett flertal talare, alla med stort engagemang, berättade kort om sin roll och vikten av det kommande kretsloppsverket: Thomas Bergfeldt, vd Kalmar Vatten, Mikael Hultqvist, vd Serneke, Steve Sjögren, styrelseordförande Kalmar Vatten, Michael Berglin, koncernchef Serneke, Patrik Olsén, vice ordförande Kalmar Vattens styrelse, Fredrik Nilsson, arbetschef Serneke och Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande.

Efter körsång av Kalmar Waldorfskola och talarnas insatser stämplades byggnationen igång, genom en gemensam stansning av Kalmarsundsverkets logotype i en form fylld av cement, påhejade av dagens konferencier Anna Thore.

Kalmarsundsverket kommer vara avgörande för framtida generationers Kalmarbor. En nödvändig satsning för ett friskare Kalmarsund, för att möta upp ett växande Kalmar och för att vi ska klara de skärpta utsläppskraven. Kalmarsundsverket beräknas klart för drift hösten 2026.

Bild
Bild
Bild
Bild
Senast uppdaterad: 2 september 2022
Publicerad: 31 augusti 2022